Welcome To Our Website

Προφίλ

Home / Προφίλ

Διευθυντής

Παραλαμβάνοντας ως παρακαταθήκη από τη μητέρα του Βιολέττα Ψυχίδου μια ιστορία 35 χρόνων γεμάτη επιτυχίες, ο σημερινός διευθυντής Γεώργιος Βαβουλίδης εξακολουθεί να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες του Κέντρου μέσω της προσωπικής του βελτίωσης και των πολύπειρων συνεργατών του.
Οι χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, η συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και η διαρκής προσπάθεια για καλύτερα αποτελέσματα καθιστούν το Γιώργο ικανό στο να δίνει λύσεις στα προβλήματα που τυχόν παρουσιάζονται και να βοηθάει τους μαθητές του στην επίτευξη των στόχων τους.

Τίτλοι σπουδών Γεωργίου Βαβουλίδη

Ο Γεώργιος Βαβουλίδης απέκτησε το πιστοποιητικό Proficiency του University of Cambridge (C.P.E.) τον Ιούνιο του 1993.
Έχει Σπουδές Μεθοδολογίας στο Monkstown Park, Language & Activity Centre (1997) και το University College Dublin (2000). Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού Διπλώματος Πορτογαλικής Γλώσσας από το Universidade de Lisboa (2002), αριστούχος στις εξετάσεις καθηγητών T.K.T. του University of Cambridge (2006), C.E.T.T. του Hellenic American University (2007), E.T.E.C.T. – Level 7 του Hellenic American University (2017), πιστοποιημένος από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων κι Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) Αποτελεί ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και του Europalso Society for Quality Testing, έχοντας διατελέσει επιτηρητής και τομεάρχης στις εξετάσεις του University of Cambridge και του English Speaking Board (E.S.B.). Επίσης, έχει τους τίτλους Εθνικού Προπονητή για το Αγωνιστικό Σκάκι και Σχολικού Προπονητή για το Εκπαιδευτικό Σκάκι από τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία, ενώ είναι και Διαιτητής Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Φωτογραφίες Γεωργίου Βαβουλίδη

Διδακτικό Προσωπικό

Έργο διδακτικού προσωπικού

Το προσωπικό μας αποτελούν καθηγητές, οι οποίοι είναι όχι μόνο επιστημονικά καταρτισμένοι στις ξένες γλώσσες, αλλά και παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, είναι ειδικοί στην ψυχολογία του μαθητή, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που τυχόν παρουσιάζονται και κάνοντας τους σπουδαστές ν΄αγαπήσουν και να εμπεδώσουν τη γλώσσα από πολύ μικρή ηλικία.

Ως αποτέλεσμα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι σε πολλές ανώτερες ή ανώτατες σχολές (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνείο, Στρατιωτικές Σχολές, Πανεπιστήμια Εξωτερικού) ότι οι δικοί μας μαθητές κυριαρχούν κατά την ώρα της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας, ακόμη κι αν παρακολούθησαν χαμηλότερες τάξεις από τους συμφοιτητές τους.
Παραδείγματα στις Διακρίσεις Σπουδαστών. Υπήρξε μάλιστα φορά που οι ίδιοι οι Άγγλοι κατά λάθος θεώρησαν μαθητή μας ως συμπατριώτη τους (Περίπτωση Κωνσταντίνου Τσέντου στις εξετάσεις για Proficiency τον Ιούνιο του 1986), λόγω της τέλειας προφοράς του!

Image
Director

Γεώργιος Βαβουλίδης

Αγγλικά, Πορτογαλικά, Greek for Foreigners, Σκάκι

Image
Teacher

Μάρθα Γιαννακοπούλου

Αγγλικά


Image
Teacher

Ευσταθία Αθανασίου

Γερμανικά

Image
Teacher

Κάλλια Μιχαηλάρη

Γαλλικά

Image
Teacher

Φωτεινή Αμάντου

Αγγλικά, Greek for Foreigners

Image
Κτίριο

Το ιδιόκτητο κτίριό μας είναι συνδυασμός νεοκλασικού και μοντέρνου ρυθμού, εύκολα προσβάσιμο σε κατοικημένη περιοχή του Ιστορικού κέντρου, πίσω από το Καλλιμάρμαρο και πλαισιώνεται από πνεύμονες πρασίνου, όπως ο λόφος του Αρδηττού, το άλσος Λογγίνου, το άλσος Παγκρατίου, ο χώρος του Ζαππείου κι ο Εθνικός κήπος. Όλοι αυτοί οι χώροι κάνουν το περιβάλλον υγιεινό και ήσυχο για τους μαθητές μας.
Οι αίθουσες κλιματίζονται με υψηλής ποιότητας μηχανές κλιματισμού, ενώ τα θρανία και οι καρέκλες είναι εξίσου άνετα για μικρούς ή μεγάλους μαθητές, είτε δεξιόχειρες είτε αριστερόχειρες.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα φτάσετε στο κτίριό μας μπορείτε να βρείτε στην Επικοινωνία.

Μέσα διδασκαλίας

‘Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται μέσω του παιχνιδιού!’ είπε πριν από περίπου 2.400 χρόνια, ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων, κάτι που παραμένει διαχρονικό και ισχύει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Έτσι, αν η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας περιλαμβάνει και στοιχεία παιχνιδιού, τότε η γνώση αποκτάται πιο ευχάριστα κι αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων.

Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, χρησιμοποιούμε πλέον στο Κέντρο μας Διαδραστικό Πίνακα (Interactive Whiteboard), ο οποίος κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και βοηθάει στην καλύτερη αφομίωση της ύλης.

Πέρα απ΄αυτό, χρησιμοποιούμε ψηφιακές πλατφόρμες και τάμπλετς, που δίνουν μια ακόμα πιο ευχάριστη νότα στο μάθημα, καθώς οι σημερινοί σπουδαστές είναι πλέον εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων στην εκπαίδευση.

Επίσης, έχουμε ενσωματώσει στη διδασκαλία μας και το Σύστημα A.R.S. (Audience Response System), μια τεχνολογική εκπαιδευτική καινοτομία στην οποία ο κάθε μαθητής έχει το δικό του τηλεχειριστήριο κι απαντά στις ερωτήσεις που εμφανίζονται στον πίνακα. Έπειτα, μέσω των απαντήσεων που δίνονται, διορθώνει ο ίδιος τυχόν λάθη του, κάτι που συμβάλλει στην αυτοβελτίωσή του.
Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν κι άλλα βοηθητικά μέσα, όπως κασετόφωνα, βίντεο, κάρτες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, CDs, CD-Roms, DVDs, τα οποία βοηθούν τους μαθητές να συλλάβουν τη γνώση χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα αισθητήρια. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η μάθηση παρουσιάζεται στην τελειότερή της μορφή!